Om plejecentret

Sejs Plejecenter er beliggende i naturskønne Sejs-Svejbæk, som ligger lige uden for Silkeborg og med gode bus og togforbindelser.

Plejecentret er inddelt i 2 leve-bo miljøer, hvor køkkenet er det centrale element, og maden er tilberedes af vores ernæringsassistenter. Vi sætter meget fokus på det sanselige måltid, borgerinddragelse, det sociale samvær og det daglige nærvær.

Vi har et aktivt beboer-pårørenderåd, som har et stort engagement og indflydelse. Vi afholder husmøder flere gange årligt, og lægger vægt på, at her er borgerinddragelse på alle plan.

Der er et bredt tilbud af aktiviteter som fx gudstjeneste, sang og musik, banko, siddende gymnastik, bustur og meget mere. Vi har en venneforening og mange frivillige.

Plejecenteret er opført i 1999 og er i ét plan. Her er 31 plejeboliger, som alle er toværelseslejligheder, der er fordelt på tre leve-bo-enheder.

Fra alle lejlighederne er der direkte udgang til egen terrasse og til fælles have.

Læs mere om Sejs Plejecenter

På Sejs Plejecenter skal du mærke, at du lever. Og du skal opleve tryghed i kendte rammer.

Vi er bevidste om, og har respekt for, at vi er medspillere i dit liv. Vi ser dine pårørende som vigtige i samarbejdet omkring dig og involverer dit nære netværk i hverdagen.

Vi afholder hjemmebesøg, indflytningssamtaler og opfølgningssamtaler, hvor vi inviterer pårørende med, hvis du ønsker det.

Den personlige bolig er vigtig at bibeholde. Det taler vi også taler om ved hjemmebesøget inden indflytningen. Boligen skal forsat være dit hjem; den skal være fleksibel, så den tilgodeser forskelligheden blandt borgerne. Og samtidig skal den tilgodese medarbejdernes arbejdsmiljø. 

Det nære netværk skal altid føle sig velkomment på Sejs Plejecenteret.

De skal forsat opleve sig selv som en stor ressource for dig, som bor på plejecenteret. Og de kan spise med mod betaling. De kan også deltage i aktiviteter, og de bliver inviteret med til de forskellige fester, vi har på plejecenteret.

Et trygt og stimulerende udeliv er vigtigt for os. 

Alle har egen terrasse, og der er kørestier i den fælles have, hvor der er træer, buske og blomster. Vi har drivhus, der passes af frivillige og mange små terrasser.

Der er 31 plejeboliger fordelt på 2 teams.

Alle lejlighederne er toværelseslejligheder med et lille køkken afsnit og stort badeværelse. Hele plejecenteret er i ét plan, og alle har udgang til egen terrasse. Der er også tilhørende terrasse til de to køkkener/fællesrum og to store fælles terrasser.

Boligerne udlejes gennem Silkeborg boligforening.

Du skal henvende dig til boligforeningen, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedens størrelse, betaling af indskud, husleje og TV-pakke.

Ved spørgsmål om Boligydelse, skal du kontakte Borgerservice.