Om plejecentret 

Virklund Plejecenter ligger midt i Virklund by, tæt på den skønne natur, Thorsø og indkøbsmulighed. Plejecenteret er velintegreret i byen og pensionister udefra er en naturlig del af centeret.

Vi har et åbent cafétilbud, hvor vi tilbyder god, økologisk, hjemmelavet mad til egne borgere samt pensionister og personer på efterløn udefra kan spise middagsmad.

Vores hus åbnede i 1999, har 24 store, to-værelselejligheder med egen terrasse. Mange steder i huset har du mulighed for at gå ud i vores grønne udendørsarealer eller vores hyggelige atriumgårde.

Læs mere om Virklund Plejecenter

Som borger på Virklund Plejecenter skal du mærke, at du lever. Du skal føle dig værdsat og opleve stjernestunder. Og du skal opleve, at vi har respekt for forskelligheden.

Her er pårørende og dit netværk en vigtig medspiller, som vi meget gerne vil involver i din dagligdag og dine aktiviteter.

Vi har stor respekt for, at boligen er dit hjem og rummer dele fra din livshistorie.

Virklund Plejecenter består af tre huse forbundet af et overdækket fortov. Her er 24 ens to-værelseslejligheder, som alle indeholder tekøkken, dejligt stort badeværelse med vaskesøjle, stort soveværelse og dejlig stue med udgang til egen terrasse. Til alle lejlighederne hører et mindre depotrum.

Lejlighederne er fordelt med 12 lejligheder i hvert hus.

Det tredje hus indeholder alle vores fællesrum. Her har du mulighed for at komme op og spise dine måltider i vores dejlige café. Det er også her, du har mulighed for socialt samvær og aktiviteter.

I alle tre huse er der mulighed for at gå ud i haven eller ud i én af vores atriumgårde.

Du skal henvende dig til Silkeborg Boligselskab, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedens størrelse, betaling af indskud, husleje og Tv-pakke.

Ved spørgsmål om Boligydelse, skal du kontakte Udbetaling Danmark.

Busforbindelser: Bybus nr. 4 og rutebil nr. 110 køre lige hertil.

Her på centeret har vi ansat personale i aktiviteten, de iværksætter efter borgernes ønsker, månedens aktiviteter. Men ikke mere planlagt, end der er plads til impulsive aktiviteter som fx en tur i biografen, til fodbold, til håndbold eller en tur ud i det blå.

Vi har også frivillige cykelpiloter, der giver dig mulighed for at få vind i håret, på vores rickshawcykel. Vores frivillige arrangerer også forskellige aktiviteter gennem året – og her er det kun fantasien, der sætter grænsen.

Virklund Plejecenter har deres eget centerråd, som arrangerer aktiviteter for borgere og pensionister ude fra byen. Det er bl.a. forskellige kortspil, billard, sang, banko, tøjsalg og andre former for underholdning.

Cirka en gang i kvartalet afholder vi husmøder, hvor du og dine pårørende er velkomne.

Her er aktiviteter et fast punkt, og du har mulighed for at komme med input til nye aktiviteter.

Virklund har sit eget produktionskøkken, hvor der er fokus på kvalitet, økologi og ernæringsrigtig kost.

Maden er velsmagende og tilpasset den enkles behov. Og som beboer bliver du ernæringsscreenet i forhold til dine ernæringsbehov og madønsker.

Maden kan du spise i vores dejlige café, sammen med andre. Du kan også få din mad serveret i egen lejlighed.

Køkkenet modtager gerne forslag til menuplanen – og på din fødselsdag, er det selvfølge din livret, der er på menuen.

Køkkenet har Elitesmiley og sølvmærket i økologi.

På Virklund Plejecenter har vi et højt fagligt niveau, vi arbejder tværfagligt og sammen med specialister, når det kræves.

Ansatte faggruppe:

  • Social- og sundhedsassistenter
  • Social- og sundhedshjælper
  • Sygeplejerske
  • kostfaglige

Vi medvirker i uddannelsen af sosu-assistenter og -hjælpere og af ernæringsassistenter.

Endvidere er der tilknyttet fysio- og en ergoterapeut, en fodterapeut og en frisør til centeret.

Vi ser frivillige som en gevinst, vi skal værne om.

Vi har en lille skare af frivillige, som gør en stor forskel i hverdagen. Som frivillig her på centeret, skal du gerne føle dig velkommen, og du skal gerne føle, at du har en stor opbakning fra alle i huset til det arbejde, du udfører og den forskel, du gør.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Kasper Thomassen

Seniorrådsrepræsentant: Greta Haagen Jensen

Huslæge: Lægepraksis, Østergade 16, 8600 Silkeborg

Centerråd: formand Else Marie Pedersen

Børnehaven Troldhøjen

Virklund skole