Om plejecentret

Plejecentret Bakkegården ligger centralt placeret midt i Thorning by, godt integreret i nærmiljøet, kun 5 km fra Kjellerup.

Boligdelen er totalrenoveret i 2005, og indeholder 16 plejeboliger fordelt med fire boliger på 1. sal og 12 boliger i stuen på hver 53 m2. 

Vi har et dejligt fælles opholdsrum og nem adgang til fælles have og terrasse.

Læs mere om Bakkengården

På Plejecenteret Bakkegården i Thorning mister du ikke dit hjem. Du får et nyt. Vi møder dig med værdighed og respekt, så du kan bevare et værdigt, aktivt og meningsfuldt liv.

Ved at bo på Bakkegården vælger du et sted, hvor vi tilstræber at respektere og møde dig med høj faglighed og menneskelig forståelse.

Vi ser dine pårørende som vigtige medspillere i samarbejdet omkring dig, og vi inddrager dit nære netværk naturligt i dagligdagen.

Gennem vores frivillige kan vi tilbyde en cykeltur på vores rickshawcykel, så du kan besøge Thorning by – vi kan også tage en tur ud i det blå.

Vi tilbyder også gymnastik, som på en humoristisk måde får gang i kroppen. Vi bruger bolde og skumrør, som er med til at sætte gang i den proces.

Vi besøger hinanden i lejlighederne – det er de frivillige med til at arrangere. Det skaber også nye venskaber og et godt fællesskab.

Der er 16 boliger fordelt med fire boliger på 1. sal og 12 boliger i stueplan. Der er adgang til egne terrasser fra boligerne, som ligger i stueplan. Der er fælles dagligstue med tilhørende køkken, hvor der er mulighed for sociale fællesskaber og fælles måltider. Der er adgang til mindre fælles have og dejlig terrasse, som er et godt samlingspunkt, når vejret er til det.

Boligerne udlejes gennem Silkeborg Ejendomme: 20 14 88 45 Du skal henvende dig til Silkeborg Ejendomme, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedernes størrelse, betaling af indskud, husleje og TV-pakke.

Ved spørgsmål om boligydelse, skal du kontakte Borgerservice.

Aktiviteterne på Bakkegården fremmer motivationen til at være aktiv deltager i eget liv.

Udover de faste aktiviteter som fx sang, gymnastik og gåture, tager vi afsæt i, at aktiviteterne målrettes den enkeltes behov kombineret med plads til spontanitet.

Vi har gudstjeneste en gang om måneden. Det er den lokal præst, som kommer på besøg. Vi har også frivillige cykelpiloter, som cykler sammen med borgerne på vores rickshawcykler.

Vi har en lille nem have med en dejlig fælles terrasse, som er meget populær og et godt samlingspunkt, når vejret er til det.

I forbindelse med indflytningssamtalen taler vi om, hvilke aktiviteter der interesserer dig. På den måde starter vi det gode hverdagsliv med udgangspunkt i dine ønsker og behov.

Huset er aktivt - og der forgår mange aktiviteter, som borgerne i Thorning også er en stor del af. Det er f.eks. foredrag, musik og sang, billard, banko og gymnastik. Aktiviteterne forgår på 1. og 2. sal - der er elevator i huset.

Bakkegården har leve-bo-køkken, hvor alle døgnets måltider produceres - gerne sammen med dem, der har lyst til at være med.

Du er med til at lave den månedlige menuplan - og udover det bestemmer den enkelte borger menuen på sin fødselsdag samt hvilken slags kage, dagen skal fejres med under eftermiddagskaffen.

Vi er fælles om mange opgaver i fællesrummet fx borddækning, tage af bordet og andre opgaver, som hører med.

Måltiderne skal være en god oplevelse, som stimulerer sanserne. Derfor prioriterer vi rammerne omkring måltidet højt. Vi lægger også vægt på at skabe en god stemning og hyggelig snak omkring bordet. Vi har fokus på økologi og ernæringsrigtig kost. Maden skal være velsmagende og målrettet den enkelte beboer.

På Bakkegården arbejder vi tværfagligt og samarbejder med specialister, når det kræves.

Følgende medarbejdergrupper er ansat på Bakkegården:

  • social- og sundhedsassistenter
  • social- og sundhedshjælper
  • husassistent
  • kostfaglig ansvarlig medarbejder
  • fleksjob
  • teknisk servicemedarbejder

Der er en sygeplejerske tilknyttet Bakkegården, og derudover er der tilknyttet fysioterapeut og ergoterapeut.

Vi sikrer en helhedsorienteret, venlig og faglig kompetent pleje og omsorg gennem vores tværfaglige samarbejde med vores dygtige samarbejdspartnere.

Det nære landsbymiljø kommer frem, når vi snakker om frivillige.

De er en naturlig og god samarbejdspartner på Bakkegården. Brugerrådet og pensionistforeningen planlægger hvert år fx foredrag, høstfest, efterårsfest og banko. Alt sammen aktiviteter, som de frivillige står for, og som foregår i vores hyggelige café.

Musik og sang skaber glæde og genkendelighed, og er en aktivitet, som menighedsrådet arrangerer ugentlig til stor glæde for såvel Bakkegårdens som byens borgere.

Derudover har vi frivillige, som samles med en gruppe af borgere hver uge for at drikke kaffe og hyggesnakke.

Har du lyst til en cykeltur, har vi en rickshawcykel og trofaste cykelkaptajner, der er klar til at køre dig rundt i byen eller en tur ud i det blå.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Lars Faarup

Seniorrådets kontaktperson:  Erling Prang

Huslæge:
Anne Katrine Lautrup
Munkemarken 1
Thorning
8620 Kjellerup

Børnehuset Thorning

Blicheregnens museum