Om plejecentret

Skovly er et demensvenligt plejecenter fra 2005 med 10 beboere, der ligger naturskønt i Skovbrynet ved naturstien i Bryrup 22 km syd for Silkeborg.

Vi sætter en ære i at have en individuel tilgang til vores demente borgere og understøtter i dagligdagen den tætte tilknytning til naturen, ved at gå ture eller kigge på det rige dyre og fugleliv lige udenfor vores vinduer.

Vi har en varm og tryg atmosfære og er gode til nærvær. Vi tilstræber at lave nære aktiviteter i dagligdagen med vores beboere - enten enkeltvis eller i grupper. Det kan være at kaste med ballon, tegne, danse eller lytte til klaver og sang. Vi har fokus på god mad med duft og genkendelige retter.

Til huset er tilknyttet en fast flok af frivillige, der deltager i vores busture hver 14. dag, og cykelpiloter tager på tur med beboerne i vores rickshaw.

Huset og omgivelserne er præget af genkendelighed, hjemlighed, tryghed, overskuelighed, kærlighed, glæde, harmoni og ro. Vi er stolte af vores terrasse og have, som er meget idyllisk og er en stor del af udeliv.

Læs mere om Skovly

Når en borger med demens flytter ind på Skovly, foregår det i et tæt samarbejde med det nære netværk.

Vi giver gerne gode råd i forbindelse med indretningen og anbefaler at boligen indrettes med møbler, billeder og ting, som har en særlig betydning - gerne så det ligner indretningen hjemme.

Vi er optagede af det levede liv og de fortællinger, der er omkring den enkelte borger.

Derfor gør vi meget ud af at høre den enkeltes livshistorie, interesser og vigtige begivenheder.

Vi har erfaring med pårørendegrupper og oplever, at pårørende kan have stort udbytte af at dele sorger og glæder med hinanden.

Boligerne på Skovly er etværelseslejligheder på 40 m2. Alle boliger har egen lille terrasse omkranset af kraftig bøgehæk. Der er et stort badeværelse, et lille tekøkken og et fælles vaskeri.

Vi har flere hyggekroge i huset og en stor fælles dagligstue, der danner rammen om vore fælles måltider. Herfra er der direkte adgang til vores store hyggelige terrasse.

Udenfor nyder vi at opholde os i vores sansegynge eller at følge broen over den lille bæk, der bugter sig gennem grunden til vores nydelige tehus. På vejen møder man vores højbede, stauder og frugttræer.

Udlejning af boligerne sker gennem Silkeborg Boligselskab.

Du kan kontakte dem på tlf. 86825144 eller mail info@silkeborgboligselskab.dk.

De står for alt vedrørende udformning af kontrakt og kan svare på spørgsmål om fx indskud, husleje og ansøgning af diverse tilskud.

Bus 215 har stoppested næsten udenfor døren.

Vi arbejder ud fra en individuel tilgang og laver mange aktiviteter i dagligdagen både med den enkelte og i grupper. 

Vi bruger musik, sang, dans og leg spontant i hverdagen for at sprede glæde, vække minder og styrke det sociale element.

Vi kan fx kaste med ballon, tegne, danse eller lytte til klaver og sang. Vi bruger sansestimuli til at skabe ro, tryghed og velvære.

Vi møder dig der, hvor du er.

Hver lørdag har vi erindringsdans til stor glæde for alle. Og hver 14. dag hjælper en flok frivillige chauffører os med at komme på en tur i det blå med Humørbussen.

Vi benytter enhver lejlighed til at komme ud i den omkringliggende natur enten til fods, på dobbeltcykel eller med rickshaw, hvor en flok frivillige jævnligt kører ture med os.

Vores terrasse og have danner en naturlig ramme om vores udeliv året rundt og borgerne nyder, at kunne færdes frit.

Om sommeren dyrker vi tomater og krydderurter og har blomster, vi kan plukke af i vore højbede.

I vinterhalvåret har vi stor glæde af at fodre fugle og nyder et meget rigt fugle- og dyreliv på Skovly.

Vores dygtige ernæringsassistent sætter en ære i at lave god, varieret og ernæringsrigtig mad fra bunden. Og hun sørger for, at der breder sig velduft i huset af nybagt brød, kage, frugtgrød eller den varme aftensmad.

Jævnligt deltager vores borgere i forberedelserne ved fx at skrælle grøntsager og frugt.

Vi er stolte af vores økologiske sølvmærke, der betyder, at mellem 60 og 90 % af vores råvarer er økologiske.

Vores køkken har Fødevarestyrelsens elitesmiley.

På Skovly Plejecenter arbejder vi tværfagligt og samarbejder med specialister fx en ergoterapeut, fysioterapeut og demenskonsulent, som hyppigt kommer i huset.

Derudover har vi ansat:

  • Social- og sundhedsassistenter
  • Social- og sundhedshjælpere
  • Ernæringsassistent
  • Centersygeplejerske
  • Lokalleder

Til huset er tilknyttet en fast flok af frivillige, der deltager i vores busture hver 14. dag. Frivillige cykelpiloter tager også på tur med beboerne i vores rickshawcykler.

Nogen af de frivillige er tidligere pårørende, som støtter op om de arrangementer, vi har i huset – fx gudstjeneste en gang om måneden, høstfest, forårsrengøring, brunch og julefrokost. Til påske har vi tradition for at invitere pårørende til ’skidne æg’.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Gitte Willumsen

Ældrerådets kontaktperson: Sven Møller Jensen

Huslæge: Michael Spejlborg

Bryrup Lægepraksis

Bryrup Skole

Bryrup Kirke og menighedsråd