Om plejecentret

Skovly er et demensvenligt plejecenter fra 2005 med 10 beboere, der ligger naturskønt i Skovbrynet ved naturstien i Bryrup 22 km syd for Silkeborg.

Vi sætter en ære i at have en individuel tilgang til vores demente borgere og understøtter i dagligdagen den tætte tilknytning til naturen, ved at gå ture eller kigge på det rige dyre og fugleliv lige udenfor vores vinduer.

Vi har en varm og tryg atmosfære og er gode til nærvær. Vi tilstræber at lave nære aktiviteter i dagligdagen med vores beboere - enten enkeltvis eller i grupper. Det kan være at kaste med ballon, tegne, danse eller lytte til klaver og sang. 

Huset og omgivelserne er præget af genkendelighed, hjemlighed, tryghed, overskuelighed, kærlighed, glæde, harmoni og ro. Vi er stolte af vores terrasse og have, som er meget idyllisk og er en stor del af udeliv.

Læs mere om Skovly

Når en borger med demens flytter ind på Skovly, foregår det i et tæt samarbejde med det nære netværk.

Vi giver gerne gode råd i forbindelse med indretningen og anbefaler at boligen indrettes med møbler, billeder og ting, som har en særlig betydning - gerne så det ligner indretningen hjemme.

Vi er optagede af det levede liv og de fortællinger, der er omkring den enkelte borger.

Derfor gør vi meget ud af at høre den enkeltes livshistorie, interesser og vigtige begivenheder.

Vi har erfaring med pårørendegrupper og oplever, at pårørende kan have stort udbytte af at dele sorger og glæder med hinanden.

Boligerne på Skovly er etværelseslejligheder på 40 m2. Alle boliger har egen lille terrasse omkranset af kraftig bøgehæk. Der er et stort badeværelse, et lille tekøkken og et fælles vaskeri.

Vi har flere hyggekroge i huset og en stor fælles dagligstue, der danner rammen om vore fælles måltider. Herfra er der direkte adgang til vores store hyggelige terrasse.

Udenfor nyder vi at opholde os i vores sansegynge eller at følge broen over den lille bæk, der bugter sig gennem grunden til vores nydelige tehus. På vejen møder man vores højbede, stauder og frugttræer.

Udlejning af boligerne sker gennem Silkeborg Boligselskab.

Du kan kontakte dem på tlf. 86825144 eller mail info@silkeborgboligselskab.dk.

De står for alt vedrørende udformning af kontrakt og kan svare på spørgsmål om fx indskud, husleje og ansøgning af diverse tilskud.

Bus 215 har stoppested næsten udenfor døren.