Om plejecenteret

Karolinelundscentret ligger centralt i Gjern by med grønne marker som nærmeste nabo. Plejecentret består af fire teams, hvoraf to teams er målrettet borgere med demens. Heraf er ni boliger en del af en skærmet enhed, og ni boliger fungerer som midlertidige pladser. 

Vi har adgang til en dejlig, lukket sansehave med blandt andet en hængesofa, frugter og planter og en ’campingplads’.

Læs mere om de midlertidige pladser på Karolinecentret her.

Læs mere om Karolinelundcentret

Vi er en skærmet enhed, der er målrettet borgere med særlige behov.

Vi vægter hjemlighed, nærvær og det gode hverdagsliv, på dine præmisser, højt.

Vi ønsker at skabe et hjemligt miljø, hvor det gode hverdagsliv danner rammen for mange gode hyggestunder og aktiviteter, der er tilpasset den enkelte.

Vi anvender snoezelen i demensplejen. Vi har et snoezelsanserum, der bidrager til positive sansestimuli, afdæmper uro, rastløshed, angst og stress.

Der er ni lejligheder samt fælles køkken-alrum og et opholdsrum, hvor borgerne ofte opholder sig. Enkelte deltager i kartoffelskrælning, lægger viskestykker sammen, tørrer borde af eller nusser med blomsterne. 

Desuden er der egen lille have med stor terrasse og et lille orangeri. Der er nem adgang til vores egen lille campingplads samt til sansehaven, der ligger centralt mellem bygningerne.

Vi har særligt fokus på relationsdannelse for at understøtte borgerne i at leve det gode hverdagsliv på en god og tryg måde.

På de varme solrige dage leves livet ude på terrassen, hvor de fleste måltider indtages, og hvor grillen benyttes flittigt.

Karolinelundscentret består af 45 boliger fordelt på tre teams.

Lejlighederne udlejes gennem Silkeborg Kommune, Ejendomme tlf. 20 14 88 45.

Det samme nummer gælder, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedens størrelse, betaling af indskud, husleje og TV-pakke. 

Ved spørgsmål om boligydelse, kontakter du Borgerservice.

Den enkelte boligs personlige præg skaber vi i samarbejde med de pårørende, som også er dem, der sørger for at indrette boligen efter borgernes ønsker og behov.

Det er vigtigt, at du oplever boligen som din egen – og at de pårørende synes, at boligen er et rart og vedkommende sted at besøge.

Busforbindelser: Bus nr. 223 kører mellem Silkeborg og Hammel og har stop i Gjern ved købmanden.