Om plejecenteret

Karolinelundscentret ligger centralt i Gjern by med grønne marker som nærmeste nabo. Plejecentret består af fire teams, hvoraf to teams er målrettet borgere med demens. Heraf er ni boliger en del af en skærmet enhed, og ni boliger fungerer som midlertidige pladser. 

Vi har adgang til en dejlig, lukket sansehave med blandt andet en hængesofa, frugter og planter og en ’campingplads’.

Læs mere om de midlertidige pladser på Karolinecentret her.

Læs mere om Karolinelundcentret

Vi er en skærmet enhed, der er målrettet borgere med særlige behov.

Vi vægter hjemlighed, nærvær og det gode hverdagsliv, på dine præmisser, højt.

Vi ønsker at skabe et hjemligt miljø, hvor det gode hverdagsliv danner rammen for mange gode hyggestunder og aktiviteter, der er tilpasset den enkelte.

Vi anvender snoezelen i demensplejen. Vi har et snoezelsanserum, der bidrager til positive sansestimuli, afdæmper uro, rastløshed, angst og stress.

Der er ni lejligheder samt fælles køkken-alrum og et opholdsrum, hvor borgerne ofte opholder sig. Enkelte deltager i kartoffelskrælning, lægger viskestykker sammen, tørrer borde af eller nusser med blomsterne. 

Desuden er der egen lille have med stor terrasse og et lille orangeri. Der er nem adgang til vores egen lille campingplads samt til sansehaven, der ligger centralt mellem bygningerne.

Vi har særligt fokus på relationsdannelse for at understøtte borgerne i at leve det gode hverdagsliv på en god og tryg måde.

På de varme solrige dage leves livet ude på terrassen, hvor de fleste måltider indtages, og hvor grillen benyttes flittigt.

Karolinelundscentret består af 45 boliger fordelt på tre teams.

Lejlighederne udlejes gennem Silkeborg Kommune, Ejendomme tlf. 20 14 88 45.

Det samme nummer gælder, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedens størrelse, betaling af indskud, husleje og TV-pakke. 

Ved spørgsmål om boligydelse, kontakter du Borgerservice.

Den enkelte boligs personlige præg skaber vi i samarbejde med de pårørende, som også er dem, der sørger for at indrette boligen efter borgernes ønsker og behov.

Det er vigtigt, at du oplever boligen som din egen – og at de pårørende synes, at boligen er et rart og vedkommende sted at besøge.

Busforbindelser: Bus nr. 223 kører mellem Silkeborg og Hammel og har stop i Gjern ved købmanden.

Dagens aktiviteterne planlægges ud fra, hvad den enkelte har lyst til.

Vi tilbyder erindringsdans et par gange om måneden. Derudover er der mulighed for at deltage i andre aktiviteter arrangeret af frivillige fra nærområdet samt af Venneforeningen.

Vi fejrer højtiderne enten hele huset samlet i aulaen eller i de enkelte teams. Vi vægter højt, at de pårørende er en del af vores aktiviteter.

Der er mulighed for, at du kan færdes på egen hånd i vores store lukkede område, som består af en stor sansehave, ’en campingplads’, en petanquebane samt to små haver.

Hos os består et godt måltid afto hovedingredienser: Mennesket og maden.

Vi har fokus på begge dele, og vi prioriterer ro og tid omkring måltidet til samvær og nærvær.

Vores køkkenassistent har fokus på, at maden udgør er et velsmagende og ernæringsrigtigt måltid. Menuen planlægger vi efter den enkeltes ønsker, behov og årstidens frugt og grønt - altid med fokus på økologi. Vi er stolte af vore økologiske broncemærke, der betyder, at mellem 30 og 60 % af vores råvarer er økologiske.

Vores køkken har Fødevarestyrelsen elitesmiley.

Karolinelundcentret har følgende personalesammensætning

  • Social– og sundhedshjælpere
  • Social– og sundhedsassistenter
  • Pædagoger
  • Ergoterapeuter
  • Sygeplejersker

Vi har et tæt samarbejde med visitationen, demenskonsulenter, ældrepsykiatrien, hukommelsesklinikken, hjemmeplejen, daghjemmene og de praktiserende læger.

Desuden har vi en fysioterapeut, serviceassistent, kostfaglig medarbejder, fodterapeut og frisør tilknyttet.

Blandt medarbejderne er der stor engagement, hvilket giver et godt arbejdsmiljø og god stemning. 

Vi lægger vægt på, at pårørende, frivillige, Venneforeningen og lokalsamfundet indgår som en attraktiv og naturlig ressource i borgerens liv.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Ivan Greve

Seniorrådets kontaktperson:

Huslæge: lægerne Søndergade 50, Gjern

Formand for Venneforeningen: Hanne Rasmussen

Musikterapeut: Inge Kolind

Frivillig: Anne Marie Laursen

Frivillige fra kirken: Tovholder Bodil Dahl-Nielsen