Om plejecenteret 

Fuglemosen ligger i Kjellerup, og er et plejecenter for svært demente borgere.

Plejecentret er bygget i ét plan og har en stor, dejlig have, der er afskærmet. Fuglemosen skal være et rart sted at bo. Gæster, frivillige og besøgende skal føle sig velkomne. Personalet er ’tæt på’ og altid parate til at guide, vejlede og støtte i hverdagen.

I samme bygning som plejecenteret ligger daghjemmet Kæret, som du læse mere om her:

Daghjemmet Kæret

Læs mere om Fuglemosen

På Fuglemosen skal du opleve en god livskvalitet og trygge rammer med genkendelighed og struktur.

I demensenhederne på Fuglemosen er personalet særligt optaget af at give tryghed/omsorg og struktur, som understøttet oplevelsen af en forudsigelig hverdag, hvor rammerne er genkendelige og overskuelige i hverdagen.

Der er altid kaffe på kanden. Besøgende og gæster tilbydes altid en kop, da dét ofte bliver samlingspunktet for besøget, hvilket giver anledning til genkendelighed for borgerne i demensenhederne.

Fuglemosen har et Husråd. Husrådet er pt. sammensat af: fire pårørende, to medarbejderrepræsentanter, lokalleder og sundhedsfaglig leder. Husrådet afholder et til to møder årligt, hvor nye idéer og tiltag drøftes. Derudover planlægger vi også pårørendearrangementer på møderne.

I lejlighederne er der mulighed for at møblere og indrette sig med genkendelige ting, billeder osv., som vækker minder og giver et personligt præg – igen for at skabe genkendelighed og tryghed.

På Fuglemosen er der 18 boliger fordelt på to leve-bo-miljøer.

Boligerne har alle samme størrelse og udlejes via Silkeborg Kommunes Udlejning.

Boligerne indeholder et lille tekøkken, stue/soveværelse samt toilet med bad og vaskesøjle.

I hvert leve-bo-miljø er der køkken-/alrum i midten, hvor der er mulighed for fælles aktiviteter og fælles måltider samt direkte adgang til en indhegnet have.

Fuglemosen ligger centralt placeret i Kjellerup med kort gåafstand til Torvet i Kjellerup.

Vi har tæt adgang til ’Krabbes Grønne Ring’, hvor der er mulighed for en gåtur i skoven og for at kigge forbi de nærmeste naboer; børnehaven Satellitten og Kjellerup Skole.

Fuglemosens to demensenheder og demensdaghjem har alle direkte adgang til indhegnet have.

Umiddelbart udenfor Fuglemosen er der mulighed for at benytte offentlig trafik.

Aktivitetstilbuddene er både fælles og individuelle aktiviteter.

Vi tilstræber at matche tilbuddene efter borgernes ønsker. Fx er tirsdag vores svømmedag. Her kører vi til Ans og svømmer i varmtvandsbassin.

Vi samarbejder med andet et andet plejecenter og frivillige om svømmedagen, så borgerne får et fællesskab og danner gode relationer. Svømning er blandt andet en del af klippekortsordningen.

Vores indhegnede have er altid et besøg værd. Og vores dyr og pavillon giver anledning til gode stunder; både nærvær og samvær.

Derudover har vi to forskellige slags cykler; en duocykel og en rickshaw, som vi ofte benytter både på kortere og længere ture.

Vi har to leve-bo-køkkener, hvor der dufter af hjemlighed, og hvor sanserne stimuleres. Der produceres dagligt mad til alle døgnets måltider, der er målrettet den enkeltes behov.

Menuplanerne laves med udgangspunkt i borgernes ønsker og efter årstiderne.

Den varme ret, hovedretten, serveres til aftensmåltidet. Til frokost serveres en let ret eller smørrebrød.

Måltidet kan spises i fællesskab eller alene alt efter, hvad du har lyst til.

I fællesarealet er måltidet et vigtigt samlingspunkt. Her sidder borgerne og personalet sammen - og den gode snak og det rolige samvær kan nydes i fællesskab.

Der er fokus på økologi og ernæringsmæssig korrekt kost, som både taler til øjet og ganen. Alle borgere tilbydes screening i forhold til ernæringsbehov.

Fuglemosen har følgende personalesammensætning

  • Sygehjælper
  • Social- og sundhedshjælpere
  • Social- og sundhedsassistenter
  • Ernæringsassistenter
  • Pædagog

Der er en fast centersygeplejersker og fysio- og ergoterapeuter tilknyttet samt tværfagligt samarbejde med specialister og demenskonsulenter ved behov.

Fuglemosen har frivillige, som er en stor del af flere aktiviteter fx banko, svømning og vores årlige traditionelle Sankt Hans-fest.

De frivillige er et frisk pust i hverdagen og via fastlagte aktiviteter, bliver de frivillige genkendelige og netværksskabende for borgerne i demensenhederne på Fuglemosen.

Generel pjece om frivillige

Politiske kontaktperson: Kuno F.

Seniorrådsrepræsentant: Alice Lemming.

Huslæge: Sanne Steiniche, Lægehuset Hasselvej 20, 8620 Kjellerup.