Om plejecenteret 

Fuglemosen ligger i Kjellerup, og er et plejecenter for svært demente borgere.

Plejecentret er bygget i ét plan og har en stor, dejlig have, der er afskærmet. Fuglemosen skal være et rart sted at bo. Gæster, frivillige og besøgende skal føle sig velkomne. Personalet er ’tæt på’ og altid parate til at guide, vejlede og støtte i hverdagen.

I samme bygning som plejecenteret ligger daghjemmet Kæret, som du læse mere om her:

Daghjemmet Kæret

Læs mere om Fuglemosen

På Fuglemosen skal du opleve en god livskvalitet og trygge rammer med genkendelighed og struktur.

I demensenhederne på Fuglemosen er personalet særligt optaget af at give tryghed/omsorg og struktur, som understøttet oplevelsen af en forudsigelig hverdag, hvor rammerne er genkendelige og overskuelige i hverdagen.

Der er altid kaffe på kanden. Besøgende og gæster tilbydes altid en kop, da dét ofte bliver samlingspunktet for besøget, hvilket giver anledning til genkendelighed for borgerne i demensenhederne.

Fuglemosen har et Husråd. Husrådet er pt. sammensat af: fire pårørende, to medarbejderrepræsentanter, lokalleder og sundhedsfaglig leder. Husrådet afholder et til to møder årligt, hvor nye idéer og tiltag drøftes. Derudover planlægger vi også pårørendearrangementer på møderne.

I lejlighederne er der mulighed for at møblere og indrette sig med genkendelige ting, billeder osv., som vækker minder og giver et personligt præg – igen for at skabe genkendelighed og tryghed.

På Fuglemosen er der 18 boliger fordelt på to leve-bo-miljøer.

Boligerne har alle samme størrelse og udlejes via Silkeborg Kommunes Udlejning.

Boligerne indeholder et lille tekøkken, stue/soveværelse samt toilet med bad og vaskesøjle.

I hvert leve-bo-miljø er der køkken-/alrum i midten, hvor der er mulighed for fælles aktiviteter og fælles måltider samt direkte adgang til en indhegnet have.

Fuglemosen ligger centralt placeret i Kjellerup med kort gåafstand til Torvet i Kjellerup.

Vi har tæt adgang til ’Krabbes Grønne Ring’, hvor der er mulighed for en gåtur i skoven og for at kigge forbi de nærmeste naboer; børnehaven Satellitten og Kjellerup Skole.

Fuglemosens to demensenheder og demensdaghjem har alle direkte adgang til indhegnet have.

Umiddelbart udenfor Fuglemosen er der mulighed for at benytte offentlig trafik.