Om plejecentret

Sandgårdsparken er et demensvenlig plejecenter, der ligger i gåafstand til centrum af Kjellerup.  Sandgårdsparken består af to særskilte afdelinger; Solsikken og Tusindfryd.

Sandgårdsparken ligger naturskønt omkranset af et grønt område, hvor vi har vores egen lukket have. Hver bolig har sin egen terrasse, og vi har i vores fælles have og fælles terrasser.

Når du flytter ind på Tusindfryd, så er vores fokus at understøtte dig i at fortsætte med at leve det liv, du har levet ind til nu.

Vi er optagede af, at der skal være glæde og humor i hverdagen. Og vi har stor fokus på kosten, da den er afgørende for, at du kan vedligeholde de ressourcer, du har.

Læs mere om Sandgårdsparken Tusindfryd

Vi er optagede af, at der skal være glæde og humor i hverdagen.

Vi er et humørfyldt hus med rummelighed og højt engagement, hvilket er tydeligt i dagligdagen.

Du skal opleve, at du bliver set og hørt og opleve, af at livet stadig har værdi.

Tusindfryd er et hjem, hvor du kan leve et værdigt liv med mulighed for at bruge dine evner og kræfter bedst muligt i en atmosfære præget af tryghed.

Vi er et hus med stor trivsel både for borgere, pårørende og medarbejdere. Vi tror på, at livet skal leves hele livet. 

Vi har mulighed for at inddrage mange medspillere i dit hverdagsliv, hvis du ønsker det - fx Venneforeningen, måltidsvenner, ÆldreSagen, dagplejebørn, børnehave, skolen og samt andre frivillige.

Sandgårdsparken består af 40 boliger, hvor otte er ægteparlejligheder, i to særskilte afdelinger med 20 boliger i hver afdeling. Derudover har vi et fællescenter, hvor blandt andet frivillige arrangerer forskellige sociale arrangementer.

Tusindfryd består af:

  • Fire ægteparboliger på cirka 54 m2
  • 16 boliger på cirka 39 m2
  • Boligerne er fordelt i to sammenhængende bo-enheder med 10 boliger i hver

Alle boliger er etværelseslejligheder med stue/opholdsrum, tekøkken og badeværelse. Boligerne ligger ved jorden og har udgang til egen terrasse.

Der er fællesarealer i begge boenheder. Der er mulighed for sociale fælleskaber og måltider. Der er adgang til fælles terrasser og have, hvor vi dyrker forskellige blomster, krydderurter, grønsager og bær i højbede, som vi bruger til måltiderne.

Du skal henvende dig til ejendomsafdelingen i Silkeborg Kommune, hvis du har spørgsmål til boligen som f.eks. betaling af indskud, husleje og tv-pakke.

Boligerne udlejes gennem ejendomsafdelingen i Silkeborg Kommune.

Sandgårdsparken Tusindfryd er et leve-bo miljø med eget køkken, hvor alle døgnets måltider tilberedes.

Vi har fokus på økologi og ernæringsrigtig kost, og vi prioriterer tid og nærvær omkring måltiderne højt.

Kosten er vigtig, da den er grundlaget for, at du kan vedligeholde dine ressourcer og fortsætte det liv, du har levet indtil nu. Du vil opleve, at der vil blive serveret delikatesser hver dag - og på en særlig humoristisk måde.

Måltidet skal stimulere sanserne; både syn, smag og lugtesans. Det skal også skabe socialt samvær. Derfor er frivillige og medarbejderne med til at skabe en god stemning og dialog omkring måltidet.

Maden er velsmagende og målrettet den enkelte borgers behov. Madplanen udarbejdes af vores ernæringsassistent ud fra den enkeltes ønsker og behov. Alle borgere tilbydes ernæringsscreening i forhold til deres ernæringsbehov og ønsker.