Om plejecentret

Sandgårdsparken er et demensvenlig plejecenter, som består af to særskilte afdelinger; Solsikken og Tusindfryd.

Sandgårdsparken ligger naturskønt, omkranset af et grønt område, hvor vi har vores egen lukkede have. Hver bolig har sin egen terrasse, og derudover har vi fælles have og fælles terrasser.

Solsikken har et åbent og trygt miljø, hvor alle kan leve en aktiv og meningsfuld tilværelse - og hvor vi respekterer den personlige frihed.

På Solsikken er de daglige gøremål centrale, og de er blandt andet med til at styrke din krop, dit sind og dit netværk.

Læs mere om Sandgårdsparken Solsikken

Vi vil gerne skabe rammerne for den bedste hverdag for lige netop dig.

Det gør vi ved at tale med dig og dine pårørende om, hvad der er betydningsfuld for dig, samt hvilke ønsker og behov du har til din nye hverdag her hos os.

På Solsikken lægger vi vægt på, at du i hverdagen oplever:

  • Respekt/værdighed
  • Tryghed
  • Fællesskab
  • Medbestemmelse
  • Privatliv

Sandgårdsparken består af 40 boliger, hvor otte er ægteparlejligheder i to særskilte afdelinger, hvor der er 20 boliger i hver afdeling.

Derudover har vi en fælles centerdel, hvor blandt andet frivillige arrangerer forskellige sociale arrangementer.

Solsikken består af:

  • Fire ægteparboliger på ca. 54 kvm2
  • 16 boliger på ca. 39 kvm2
  • Boligerne er fordelt i to sammenhængende boenheder med 10 boliger i hver

Alle boligerne er etværelseslejligheder med stue/opholdsrum med tekøkken og badeværelse. Boligerne ligger ved jorden og har udgang til egen terrasse.

Der er fællesarealer i begge boenheder. Så der er god mulighed for at være en del af de sociale fællesskaber og fælles måltider samtidig med, at du kan vælge at trække dig tilbage i din egen bolig.

Der er adgang til fælles terrasser og en have, hvor vi dyrker forskellige blomster, krydderurter, grønsager og bær i højbede, som vi bruger til måltiderne.

Du skal henvende dig til ejendomsafdelingen i Silkeborg Kommune, hvis du har spørgsmål til boligen som f.eks. betaling af indskud, husleje og tv-pakke.

Boligerne udlejes gennem ejendomsafdelingen i Silkeborg Kommune.

Sandgårdsparken Solsikken har et åbent køkkenmiljø, hvor vi tilbereder alle døgnets måltider.

Vi har fokus på økologi og ernæringsrigtig kost. Og vi prioriterer tid og nærvær omkring måltiderne, så de bliver en hyggelige og rar oplevelse hver dag.

Vores ernæringsassistent laver madplanen ud fra den enkeltes ønsker og behov. Og vi tilbyder alle en ernæringsscreening, så vi sikrer, at du får den mad, der passer bedst til dig.