Om plejecentret 

Solgården er et plejecenter for ældre borgere med alkoholmisbrug.

Solgården ligger i Sjørslev by cirka 6 km. fra Kjellerup. Solgården er ombygget i år 1999 og år 2000 med to boenheder og centerbygning, som indeholder en café samt aktivitets- og billardrum.

Solgården indeholder 21 et-rums boliger og 1 afklaringsbolig fordelt på to boenheder. Hver bolig er på 39 kvm. og har adgang til egen terrasse. Fra fællesarealerne i boenhederne er der adgang til fælles terrasser og have.

Læs mere om Solgården

Gruppen af borgere, som bor på Solgården, er kendetegnet ved at have brug for meget kontakt og for at opleve, at de bliver set og hørt.

Det er borgere, som har brug for mange gode relationer med personalet for at få skabt tryghed, tillid og gensidig respekt.

Vi er opmærksomme på, at det godt kan tage længere tid at opbygge sådan et forhold - særligt, hvis du tidligere har oplevet svigt og afvisninger.

Alle lejligheder ligger ved jorden og indeholder 21 et-rums boliger og to afklaringsboliger fordelt på to boenheder. Lejlighederne er på 39 kvm. 

Hver lejlighed har egen terrasse. Og i hver del af plejecentret er der en fælles spisestue og en dagligstue samt et køkken, hvor al maden bliver tilberedt.

Fra fællesarealerne er der adgang til fælles terrasser og have med græsarealer, højbede og blomster. Der er også en stor petanquebane i haven bagved.

Lejlighederne udlejes af Silkeborg Kommune.

Du skal henvende dig til Udlejning Silkeborg Kommune, hvis du har spørgsmål omkring indskud og husleje.

Ved spørgsmål om boligsikring skal du kontakte Borgerservice.

Borgerne på Solgården har mange ønsker til aktiviteter - der har allerede været ture til Motorshow i Herning, Zirkus Nemo, Randers Regnskov, besøg på bodegård mm. Er der ønske om en fisketur, en køretur med is eller noget helt andet, så prøver vi på bedste vis at få det arrangeret. 

På Solgården har du også mulighed for fx at dyrke krydderurter, tomater, peberfrugter, chili og karse, og passe vandingen af vores højbede. Kun fantasien sætter grænsen. 

Du kan også spille petanque og stigegolf – eller måske få en cykeltur.

Mærkedage og helligdage fejrer vi med god mad fælles i boenhederne kombineret med sang, læsning og stjernestunder.

Venneforeningen kommer én gang hver måned og arrangerer forskellige aktiviteter, som vores borgere har stor glæde af. Her er pårørende og borgere fra nærområdet selvfølgelig også velkomne.

Venneforeningen og frivillige hjælper ved ture ud af huset og ved øvrige arrangementer.

Vi afholder gudstjeneste på Solgården, og vi til gudstjeneste og foredrag i kirken.

Du ønsker selv, hvilke retter du gerne vil spise til måltiderne.

Frokosten er varm mad. Om aftenen tilbyder vi smørrebrød med flere slags pålæg.

Vi har fokus på, at tilbyde ernæringsrigtige måltider ud fra de individuelle borgers behov.

Du kan være med i køkkenet ved fx at bage småkager, sylte egenavlede tomater, lave stærk oliedressing eller skrælle kartofler.

På Solgården arbejder vi tværfagligt og samarbejder med Rusmiddelcenteret.

Forskellige faggrupper er ansat:

  • Social- og sundhedshjælpere
  • Social- og sundhedsassistenter
  • Pædagogiske assistenter
  • Sygeplejerske
  • Kostfaglig ernæringsassistent

Vi har tilknyttet fysioterapeut og ergoterapeut og en teknisk servicemedarbejder.

På Solgården samarbejder vi med Venneforeningen, Sjørslev og Demstrups kontaktudvalg, præsten og menighedsrådet, dagplejen og frivillige fra Sjørslev og Demstrup.
Vores samarbejde kommer bl.a. til udtryk ved, at vi får hjælp og støtte fra frivillige, når vi afholder arrangementer på og udenfor Solgården.

De frivillige er også med til at understøtte koordineringen af de forskellige arrangementer, koncerter og andre tilbud i byen.

Det er vores erfaring, at samarbejdet med de frivillige i lokalsamfundet, giver borgerne på Solgården en oplevelse af mere tryghed, tillid og gensidig respekt fra borgere fra byen. Det understøtter borgernes oplevelse af at leve det gode hverdagsliv.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Kuno Flenert Danielsen

Seniorrådsrepræsentant: Hans Jørgen Hørning

Huslæge: Joan Skafdrup, Lægehuset Hasselvej, Hasselvej 10. 8620 Kjellerup

Venneforeningen, formand Jette Skovgaard

Dagplejen

Kontaktudvalget

Præsten/menighedsrådet