Om plejecentret 

Lysbro Plejecenter har en naturskøn beliggenhed ved skov og sø. Der er kun 2,5 km til centrum af Silkeborg.

Plejecentret er ombygget og tilbygget i 1996.

Huset indeholder 46 lejligheder fordelt på to etager og dermed to grupper – i daglig tale Gruppe 1 og Gruppe 2. Syv af lejlighederne i stueetagen i Gruppe 1 er en demensenhed med selvstændig afskærmet have.

Der er i øvrigt adgang til have og fælles terrasser.

Læs mere om Lysbro Plejecenter

Man skal som borger på Lysbro Plejecenter mærke, at man lever. Vi er bevidste om og har respekt for, at vi er medspillere i dit liv og ”har et stykke af dit liv i vores hænder”.

Vi ser dine pårørende som vigtige medspillere i samarbejdet omkring dig og involverer dit nære netværk i hverdagen. 

Hver onsdag i sommerhalvåret får vi hjælp af frivillige til gåture i den skønne natur.

En gang om måneden afholder vores aktive Venneforening et aftenarrangement med musik. Vores cykelpiloter hjælper os med at holde Rickshaw-cyklen i gang, når vejret tillader det. Og et par frivillige kommer og spiller og synger med os cirka hver 14. dag.

Der er mulighed for fysisk træning i bl.a. fysioterapien, i hverdagen med gåture udenfor, gymnastik eller ved dans. Udover dette er der også mulighed for at deltage i andre aktiviteter efter eget ønske.

Medarbejderne giver udtryk for at være stolte af deres fag og at arbejde på Lysbro Plejecenter. Der er stor trivsel og engagement og dermed et godt arbejdsmiljø og god stemning. Dette er noget, vi værner om og kontinuerligt arbejder med, da det har stor betydning for jer der bor på centret. Det er dig, der er i centrum.

Et godt måltid har to hovedingredienser: Mennesket og maden. Vi har fokus på begge dele og prioriterer ro og tid omkring måltidet til samvær og nærvær. Vores køkken er mestre i at lave et velsmagende og ernæringsrigtigt måltid.

Der er 44 boliger fordelt på to etager og dermed to grupper. Heraf fire torumslejligheder.

Boligerne har forskellige størrelser og udlejes gennem boligforening

Læs mere på AB SIlkkeborg

Hver gruppe er inddelt i tre mindre enheder.

I stueetagen er en af enhederne en demensenhed.

Læs mere om demensenheden

I hver enhed er der fælles dagligstue med køkken(leve/bo). Her er der mulighed for sociale fællesskaber og fælles måltider. Der er adgang til fælles haver og terrasser på begge plan.

Lejlighederne udlejes gennem tlf. 86 82 37 88

Du skal henvende dig til Arbejdernes Byggeforening, hvis du har spørgsmål omkring lejlighedens størrelse, betaling af indskud, husleje og TV-pakke.

Ved spørgsmål om boligydelse, kontakter du Borgerservice.

Busforbindelser: Bybus nr. 3 har stoppested lige udenfor centret.