Om plejecentret 

Kragelund Plejecenter er beliggende i landsbyen Kragelund 10 km nord for Silkeborg. Vi er placeret i hjertet af en aktiv lille by, hvor der udover plejecentret er både skole og børnehave, kirke, købmand og bryghus samt et aktivt foreningsliv.

Der har været plejehjem i Kragelund siden midten af 1960’erne; huset i sin nuværende form er bygget i 2009. Vi bor i et naturskønt område med skov, sø og åbent land omkring os - og vi har i dagligdagen fokus på udelivet.

Huset er lyst og venligt. Det er vigtigt, at du føler dig velkommen, når du træder ind ad døren – ligegyldig om du bor her, arbejder her eller besøger huset som gæst. Derfor har vi fokus på, at stemningen i huset altid er imødekommende.

Læs mere om Kragelund Plejecenter

Vi lægger stor vægt på, at den enkelte borger på Kragelund Plejecenter bor i sin egen bolig og oplever, at lejligheden er et privat hjem.Det er vigtigt, at du indretter dig med møbler, billeder og ting, som har haft en særlig betydning igennem dit liv.

Det er også vigtigt, at du oplever, at du selv sætter dagsordenen, når du er hjemme hos dig selv. Samtidig er vi bevidste om, at boligen skal have et nærværende fællesskab og aktiviteter lige udenfor døren – tilbud, som du selv kan vælge til og fra kombineret med, at hjælpen er nær, når behovet er der.

Et godt og tillidsfuldt samarbejde med dig og dit nære netværk er også meget vigtigt for os. Vi har en kontaktpersonsordning, som træder i kraft allerede ved indflytningen. Og du er altid meget velkommen til at henvende dig til din kontaktperson, lokallederen eller det øvrige personale med de spørgsmål eller ønsker, du har. 

Vi afholder samtaler ved indflytningen, og når der i øvrigt er behov.

Kragelund Plejecenter har 24 boliger fordelt på to enheder af 12 lejligheder og tilhørende fællesarealer.

Lejlighederne er på 72 kvm. fordelt på stue inkl. tekøkken og soveværelse samt et stort badeværelse med egen vaskesøjle. Derudover er der fra stuen adgang til egen terrasse.

Huset omkranser vores åbne have, hvor vi har frugttræer, drivhus og hønsehus, og omkring fællesarealerne er der flere terrasser, hvor vi nyder udendørslivet med blomster i krukker, højbede og grill.

Udlejning af boligerne sker gennem kommunens ejendomsafdeling. De kan kontaktes på tlf. 20 16 94 09 eller mail udlejning@silkeborg.dk.

De står for alt vedrørende udformning af kontrakt og kan svare på spørgsmål om indskud, husleje, ansøgning af diverse tilskud og lignende.

Vi har mange forskelligartede aktiviteter og bruger både ude- og inderummet til dette. Flere aktiviteter er for husets borgere alene, mens en del af dem også foregår sammen med de lokale borgere i Kragelund. Fx har vi én gang om måneden musik og bevægelse sammen med et par lokale dagplejere og ’dagplejebørnene.

Vores Venneforening er meget aktiv og afholder en gang om måneden sangaften og lotterispil for alle interesserede. Vi afholder selv café for husets borgere en gang om ugen.

Derudover har vi såvel planlagte som spontane aktiviteter i løbet af ugen. Vi har et lille hønsehold i haven, og det er en daglig opgave at fodre og give vand, ligesom der også skal passes drivhus og høstes, når afgrøderne er klar til det.

Vi har et par cykler og bruger dem gerne til at komme en tur ud i den omkringliggende skønne natur, ligesom vi også gerne går en tur i vores lokalområde.

Endelig er Venneforeningen arrangør af busture forår og efterår samt den årlige sommerudflugt.

Det daglige måltid er vigtigt, så vi har både øje for, at vi spiser ernæringsrigtigt, og at måltidet har en vigtig social funktion. Vi skal hygge os over et godt måltid mad og få talt om stort og småt fra hverdagen - det er en stor del af hverdagslivet på Kragelund Plejecenter.

Vi har en dygtig ernæringsassistent, som laver maden til hele døgnet. Menuerne laves i samråd med borgerne på Kragelund Plejecenter, så der serveres det, de kan lide at spise.

Kragelund Plejecenter er indrettet med to leve-bo-miljøer, og det er en naturlig del af hverdagslivet, at borgerne deltager i kartoffelskrælning, småkagebagning og andre køkkenrelaterede opgaver, som den enkelte nu har ønske om og lyst til.

Vi er glade for traditioner og markerer dem gerne, så dette afspejles også naturligt i vores menuplaner.

Derudover har vi fokus på økologi og har det økologiske sølvmærke - ligesom alle køkkener har elitesmiley.

På Kragelund Plejecenter arbejder vi tværfagligt og samarbejder med specialister, når det kræves.

Her er ansat:

  • Social- og sundhedsassistenter
  • Social- og sundhedshjælpere
  • Ernæringsassistent
  • Centersygeplejerske
  • Lokalleder

Derudover er der knyttet ergo- og fysioterapeut til huset, som kommer fast et par gange om ugen.

Vi er praktiksted for elever på sosu-uddannelserne, og periodevis er der også IGU- og EGU- elever i huset.

Et kendetegn for Kragelund Plejecenter er, at det er beliggende i Kragelund! Det er en aktiv landsby, som i høj grad bakker op om deres plejecenter. Og huset har mange frivillige, ligesom der derudover er mange lokale borgere, som kommer i huset og bruger de faciliteter, vi har.

Vi har en aktiv Venneforening, og vi samarbejder om at arrangere aktiviteter for husets borgere samt øvrige borgere i Kragelund by.

Vi har et korps på ca. 15 besøgsvenner, som besøger os hver tirsdag til fælles kaffebord og derefter hyggeligt samvær med den borger, de er besøgsven for.
Caféen byder velkommen til dameklubben ’Kun for Piger’ om mandagen og herreklubben ’Kun for Mænd’ om torsdagen. Derudover lægger caféen lokale til højskoleeftermiddage i vintersæsonen, som menighedsrådet arrangerer.

Lokalrådet driver en lille bogcafé i huset, hvor borgere i Kragelund kan udveksle læsestof, og hvor der også er afhentningssted for lånte materialer fra biblioteket i Silkeborg.

Lokalt har vi også et par cykelpiloter, som betjener vores rickshaw og som cykler ture med de borgere, der bor på Kragelund Plejecenter.

Generel pjece om frivillige

Politisk kontaktperson: Lars Faarup

Ældrerådets kontaktperson: Katrine Nyholm

Huslæge: Jette Maigaard

Lægehuset i Thorning

Venneforening Esther Thorsager, formand

Kragelund Børnehus

Kragelund Skole

Kragelund Kirke og menighedsråd