Om plejecentret 

Kragelund Plejecenter er beliggende i landsbyen Kragelund 10 km nord for Silkeborg. Vi er placeret i hjertet af en aktiv lille by, hvor der udover plejecentret er både skole og børnehave, kirke, købmand og bryghus samt et aktivt foreningsliv.

Der har været plejehjem i Kragelund siden midten af 1960’erne; huset i sin nuværende form er bygget i 2009. Vi bor i et naturskønt område med skov, sø og åbent land omkring os - og vi har i dagligdagen fokus på udelivet.

Huset er lyst og venligt. Det er vigtigt, at du føler dig velkommen, når du træder ind ad døren – ligegyldig om du bor her, arbejder her eller besøger huset som gæst. Derfor har vi fokus på, at stemningen i huset altid er imødekommende.

Læs mere om Kragelund Plejecenter

Vi lægger stor vægt på, at den enkelte borger på Kragelund Plejecenter bor i sin egen bolig og oplever, at lejligheden er et privat hjem.Det er vigtigt, at du indretter dig med møbler, billeder og ting, som har haft en særlig betydning igennem dit liv.

Det er også vigtigt, at du oplever, at du selv sætter dagsordenen, når du er hjemme hos dig selv. Samtidig er vi bevidste om, at boligen skal have et nærværende fællesskab og aktiviteter lige udenfor døren – tilbud, som du selv kan vælge til og fra kombineret med, at hjælpen er nær, når behovet er der.

Et godt og tillidsfuldt samarbejde med dig og dit nære netværk er også meget vigtigt for os. Vi har en kontaktpersonsordning, som træder i kraft allerede ved indflytningen. Og du er altid meget velkommen til at henvende dig til din kontaktperson, lokallederen eller det øvrige personale med de spørgsmål eller ønsker, du har. 

Vi afholder samtaler ved indflytningen, og når der i øvrigt er behov.

Kragelund Plejecenter har 24 boliger fordelt på to enheder af 12 lejligheder og tilhørende fællesarealer.

Lejlighederne er på 72 kvm. fordelt på stue inkl. tekøkken og soveværelse samt et stort badeværelse med egen vaskesøjle. Derudover er der fra stuen adgang til egen terrasse.

Huset omkranser vores åbne have, hvor vi har frugttræer, drivhus og hønsehus, og omkring fællesarealerne er der flere terrasser, hvor vi nyder udendørslivet med blomster i krukker, højbede og grill.

Udlejning af boligerne sker gennem kommunens ejendomsafdeling. De kan kontaktes på tlf. 20 16 94 09 eller mail udlejning@silkeborg.dk.

De står for alt vedrørende udformning af kontrakt og kan svare på spørgsmål om indskud, husleje, ansøgning af diverse tilskud og lignende.