Om plejecentret

Birkebo er et charmerende, ældre plejecenter med 14 boliger, der ligger i naturskønne omgivelser i Bryrup.

Birkebo ligger på en bakketop i byens sydlige del. Her kan vi nyde udsigten ud over Bryrup Langsø og marker. På husets anden side ligger skoven og naturstien.

Vi har stor opbakning fra lokalsamfundet og har fornøjelsen af en aktiv Venneforening, der laver arrangementer i huset.

Birkebo er et sted, hvor der er plads til alle. Et sted, hvor der er masser af liv med hjælp fra både frivillige, pårørende og personale.

Læs mere om Birkebo

Når en ny borger flytter ind hos os, foregår det i et tæt samarbejde med det nære netværk.

Vi giver gerne gode råd i forbindelse med indretningen og opfordrer til, at boligen indrettes med møbler, billeder og ting som har en særlig betydning - gerne så det ligner indretningen i det tidligere hjem.

Vi er optagede af det levede liv og de fortællinger, der er omkring den enkelte borger.

Derfor gør vi meget ud af at høre den enkeltes livshistorie, interesser og vigtige begivenheder. Vi er aktive medspillere i din hverdag, og vi er bevidste om at respektere, at det er dig, der sætter dagsordenen i dit liv.

Vi afholder samtaler ved indflytningen, og når der ellers er brug for det.

Vi har mange traditioner i huset fx hawaiifest, julepyntning med pårørende og lysfest 4. maj med mange udefrakommende beundrere af lyshavet.

13 af vores boliger er etværelseslejligheder på 37 m2. Derudover har vi to lejligheder med to værelser på i alt 52 m2. Alle boliger har eget badeværelse og lille tekøkken. Og så har vi et fælles vaskeri.

Vi har mange hyggekroge i huset og en stor fælles café eller spisestue, der danner rammen om vore fælles måltider.

Aftenerne nyder vi at tilbringe i fællesskab i vores store dagligstue. Og når vejret er godt, benytter vi os af vores hyggelig gårdhave og den fælles terrasse.

Udlejning af boligerne sker gennem kommunens ejendomsafdeling. De kan kontaktes på tlf. 2016 9409 eller mail udlejning@silkeborg.dk.

De står for alt vedrørende udformning af kontrakt og kan svare på spørgsmål om indskud, husleje, ansøgning af diverse tilskud og lignende.